torstai 26. helmikuuta 2009

Tamperelaista suvaitsevaisuutta

"Töitä uussuomalaisille", julistavat Tampereen vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja sekä Tampereen seurakuntien yhteiskunnallisen työn johtaja Aviisissa 03/09.


Taantuman kourissa pyörivän Suomen tulisi siis ottaa huomioon myös maahanmuuttajat. Kaunis ajatus, mutta koko juttua vaivaa paha logiikan puute.


Tästä on lyhyt matka ajatukseen siitä, että syntyperä, nimi tai ihonväri määrittää ihmisen paikan ja mahdollisuudet. Tätä voi kutsua rakenteelliseksi rasismiksi.

.....

Kaupungin tulisi toimia esimerkkinä muille työnantajille ja palkata ensi kesänä, vaikkapa vain kaksikymmentä, maahanmuuttaja/pakolaistaustaista nuorta kesätöihin ja osoittaa näin että kaikkien työpanosta tarvitaan Tampereella.


Positiivinen syrjintä ja kiintiöt eivät siis ole rasismia? Mitä se voi olla? Mahdollisuus? Voimavara? Maahanmuuttajat eivät saa tästä sitä kuvaa, että heidät on palkattu etnisen taustansa takia?


Syrjintää koskeva lainsäädäntö on hyvin selkeä. Töihin saa ja pitää valita pätevin, sukupuoleen, etniseen taustaan tai uskontoon katsomatta. Miten aviisissa ehdotettu kiintiövaatimus toteuttaa tasa-arvoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti